Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Čtvrtfinálová repríza. Dostálek bude tentokrát na straně Budějovic

ČEZ Motor si ve čtvrtfinále play-off zopakuje souboje s týmem HC ZUBR Přerov. Série startuje už tuto neděli zápasem na českobudějovickém ledě. Velmi zajímavý nádech budou mít zápasy pro útočníka Jihočechů Vlastimila Dostálka, který loni stál na straně Přerova a až v průběhu aktuální sezóny odtud zamířil do Motoru.
Michal Špírek, foto ČEZ Motor
21. Únor 2017 - 23:05

Po roce čeká na Motor stejný čtvrtfinálový soupeř. Přerov totiž v předkole play-off WSM ligy zaskočil po základní části v tabulce lépe postavený Prostějov a nyní vyzve vítěze základní části. Motor si s Přerovem v minulé sezóně poradil 4:1 na zápasy a postoupil dál. V dobrých výkonech proti soupeři z Olomouckého kraje pokračovali motoráci i v tomto ročníku, v základní části jej čtyřikrát porazili (3:1, 4:2, 8:0 a 3:1). Teď jen to potvrdit v play-off...

Velmi zajímavý příběh napíše čtvrtfinále u budějovického útočníka Vlastimila Dostálka. Ten stál v minulém roce na druhé straně barikády, za Přerov válel i letos a až v závěru sezóny jej ve svých řadách přivítali Budějovičtí. "Samozřejmě, že soupeře si nikdo nevybírá, pro mě to bude pikantní série, opět se vracet domů," přiznává dvaadvacetiletý útočník před vypuknutím série. S bývalými parťáky si ještě napsat nestihl, ale před startem bitvy tuší, že se zprávám z Přerova nevyhne.

A že loni to pořádná bitva byla. "Vzpomínám na ty zápasy rád, byla to výborná a vyhecovaná série. Motor má poslední roky výborný kádr a skvělé hráče, takže pro nás to byla třešnička na dortu za loňskou sezónou," vzpomíná Vlastimil Dostálek.

Loňské setkání týmů ve vyřazovací části soutěže přineslo několik nechutných faulů hráčů Přerova (prohlédnout si některé z nich můžete ZDE), které Budějovičtí odnesli několika zraněními. "Pár zákroků bylo určitě za hranou. Když na podobnou hru dojde tentokrát, budu na to připraven, styl hry Přerova znám, takže to i očekávám," přemýšlí Dostálek. Toho jistě budějovičtí trenéři využijí jako vítaný zdroj informací o hráčích Přerova.

Termíny (hraje se na čtyři vítězné zápasy): neděle 26. 2. (ČB), pondělí 27. 2. (ČB), čtvrtek 2. 3. (Přerov), pátek 3. 3. (Přerov), případné další zápasy: pondělí 6. 3. (ČB), středa 8. 3. (Přerov), pátek 10. 3. (ČB)

 

ČTĚTE TAKÉ: První cíl splněn. Teď je ale před Motorem nejdůležitější část sezóny!