Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Z cest si vozím fotovzpomínky

V dětství nic nenasvědčovalo tomu, že by byl Michal Baly Vítovec kreativně zaměřený či se něčím podobným zabýval. Nemaloval a ani nedělal hudbu a umělecké sklony ani nebylo po kom podědit. Zato sport ho bavil. Velmi. Všeobecně. V šesti letech začal hrát hokej, zabíral mu veškerý volný čas. A s bráchou jezdili. Doma zarytě točili u obrazovky volantem, a to vždy u počítačové rallye. A když se jako kluci na nějakou tu opravdovou vydali podívat, bylo prý skvělé se z ní vrátit a točit volantem jako tamti závodníci. „A to vlastně držím poctivě dodnes," říká s úsměvem Michal.
Rok s rokem se sešel, a zase začínáme propadat panice. Plavková sezona před námi. Neznám dámu, která by byla spokojená se svým tělem. Jaké trendy budou ovládat rok 2019 a které plavky budou pro vás ty pravé?
22. Květen 2019 - 17:10

Na gymnáziu s hokejem skončil, kvůli učení už na něj nebylo tolik času. Dál pokračoval na střední stavební školu, ale než nastoupil, odskočil si na pár měsíců do Ameriky. V podstatě na „učenou“ a pracovat. Vše si sám vyřídil a obstaral. Když pak doma suše oznámil, že letí do Ameriky, rodiče to zaskočilo. Nic takového nečekali.

Pracoval tam, a dokonce se mu povedlo podívat se v New Yorku na Dvojčata. Bylo to pět dnů předtím, než se budovy zřítily. V Americe měl s sebou poprvé digitální foťák. Fotky nebyly nejhorší. Za čtyři měsíce pobytu nafotil docela dost, a hlavně to byly vzpomínky. A tehdy se zřejmě zrodila jeho záliba či vášeň pro focení.

„Když nad tím zpětně přemýšlím, určitě to bylo tak, že jsem si chtěl z cesty přivézt vzpomínky a přišlo mi nejlepší zachytit je foťákem,“ říká Michal. Zhruba od 21 let začal jezdit jako vedoucí na letní tábory, na které si foťák půjčoval od rodičů. A když si táta pořídil nový, ten předchozí dostal Michal a fotil s ním. Letním táborům je věrný dodnes, kromě loňského roku, kdy díky neustálému focení musel vynechat. (...)

 

... CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE V KVĚTNOVÉM ČÍSLE ČASOPISU BARBAR!

Na stáncích v prodeji za 49 Kč!

Elektronická verze ke stažení za 35 Kč na Alza.cz!

Předplatné je možné pořídit ZDE - 10 čísel (včetně letního a zimního speciálu) za 390 Kč!