Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Jihostroj spouští prodej volejbalového kalendáře. Výtěžek půjde na charitu

Volejbalový klub Jihostroj České Budějovice ve spolupráci s Jihočeským volejbalovým svazem nabízí stolní kalendář, který je plný krásných fotografií s volejbalovou tematikou. Kompletní výtěžek půjde na podporu dobrovolnictví u osamělých seniorů v domácnostech.
tz
17. Prosinec 2021 - 12:49

Nejvíce fotografií je v kalendáři ze zápasů A-týmu Jihostroje. Byly vybrány nejlepší snímky z aktuální sezony, ale i z předešlých ročníků. Zastoupení má také prvoligový tým žen VK Madeta a v kalendáři se mohou najít i fanoušci Jihostroje nebo malí volejbalisté z řad účastníků barevného minivolejbalu z celého Jihočeského kraje.

Kalendář můžete zakoupit ve fanshopu Jihostroje, který se nachází ve vinotéce v KD Metropol (všední dny od 10 do 17 hodin), k dispozici jsou také na právě probíhajícím Vánočním veletrhu v DK Metropol. O víkendu 18. a 19. prosince se prodej uskuteční v IGY Centru (1. patro naproti New Yorkeru). S prodejem budou o víkendu pomáhat i hráči Jihostroje a generální manažer Robert Mifka. Cena kalendáře je 250 Kč a kompletní výtěžek z prodeje podpoří činnost Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice, zejména dobrovolnictví u osamělých seniorů v domácnostech.

„Každý rok se zapojujeme do charitativního projektu a s centrem ADRA dlouhodobě spolupracujeme. S nápadem kalendáře přišel Libor Matoušek z agentury TRIMA. Společně s Tomášem Kratochvílem (předseda Jihočeského krajského volejbalového svazu) jsme nadšeně souhlasili a jsem rád, že nás podpořil také náš generální partner Jihostroj Velešín. Věřím, že se kalendář bude fanouškům líbit a výtěžek pomůže dobré věci,“ říká Robert Mifka, generální manažer VK Jihostroj České Budějovice.

Jaroslava Kotlabová: Společnost člověka je pro mě nejdůležitější

Paní Jaroslava Kotlabová oslaví 2. dubna už své 90. narozeniny. Na svůj věk je obdivuhodně bystrá a skvěle jí slouží paměť. Žije však sama v malém bytě na sídlišti Máj a nejvíce ji chybí společnost člověka. „Jako bývalá učitelka jsem celý život byla ve společnosti dětí, samotu těžko snáším. Díky centru ADRA a jejím dobrovolníkům, kteří se mnou tráví čas, je to o hodně lepší. Společnost člověka je pro mě to nejdůležitější,“ vypráví paní Kotlabová.

Dobrovolnice z centra ADRA navštěvuje Jaroslavu Kotlabovou od ledna 2021. „Katka za mnou dochází pravidelně jednou týdně. Probere se mnou nějaký problém, pomůže mi s něčím, a hlavně se mnou pohovoří. Toho si velmi cením,“ říká. Paní Jaroslava nemá ve svém věku problém se sluchem ani mluvou, příběhy ze svého dětství sype z rukávu. Má perfektní znalost němčiny, kterou učila donedávna. „Ještě po osmdesátce jsem chodila doučovat studenty němčinu. Teď už jsem po operaci kyčle a nemůžu,“ vypráví seniorka. Paní Kotlabová pochází z malé vesnice Hamr u Veselí nad Lužnicí, do Českých Budějovic se přistěhovala po smrti manžela.

Vánoční přání od p. Kotlabové - VIDEO

Výtěžek z prodeje kalendáře podpoří činnost Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice, zejména dobrovolnictví u osamělých seniorů v domácnostech.

Centrum ADRA realizuje dobrovolnickou službu u seniorů a u osob se zdravotním postižením od roku 2006. Na základě dlouhodobé zkušenosti v oblasti dobrovolnictví je známo, jak je pro člověka diskvalifikovaného věkem, zdravím nebo jiným hendikepem důležité, aby na svůj problém, starost, smutek nebyl sám. Vizí organizace ADRA je, aby každý člověk, který se ocitne ve složité životní situaci, nezůstal sám, ale měl možnost získat lidskou podporu dobrovolníka. Cílem dobrovolnického centra je vyhledávat nové vhodné dobrovolníky a kvalitně pečovat jak o tyto nové, tak o stávající.

V současné době je do dobrovolnické služby zapojeno přes 100 dlouhodobých a 70 krátkodobých dobrovolníků, kteří v roce 2020 uskutečnili 2 800 dobrovolnických hodin. Jejich služba má konkrétní dopad na 276 uživatelů. Přesto praxe ukazuje, že potřeba a poptávka po dobrovolnících stále vysoko převyšuje možnosti a nabídku.