Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Jihostroj porazil Karlovarsko v tie-breaku a získal Český pohár

Finále Final Four Českého poháru bylo reklamou na volejbal. V nervydrásajícím utkání svedly dva nejlepší české kluby – Jihostroj a Karlovarsko – vyrovnanou bitvu, kterou rozhodl až napínavý tie-break. České Budějovice v něm byly lepší a díky kvalitnějšímu servisu získali po roční odmlce opět domácí pohár. Celkově vyhrál Jihostroj Český pohár už poosmé!
tz
22. Únor 2022 - 11:11

VK ČEZ Karlovarsko – VK Jihostroj České Budějovice 2:3 (25:20, 21:25, 22:25, 25:17, 13:15)

VK ČEZ Karlovarsko: Wiese, Patočka, Keemink, Vašina, Zajíček, Indra, libero Pfeffer. Střídali: Fišer, Ihnát

VK Jihostroj České Budějovice: Licek, Polák, De Amo, Stoilovič, Mach, Schouten, libero Kryštof. Střídali: Sedláček, Michálek, Piskáček, Juračka, Šulista

Nejvíce bodů: Indra 25, Vašina 17, Wiese 16 – Schouten 21, Stoilovič 15, Michálek 10

Útoky: 63:46
Esa: 6:14
Bloky: 12:11
Chyby soupeře: 25:31
Rozhodčí: Rychlík a Kovář jun.
Diváci: 545

Ohlasy

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): Rozhodla jedna, možná dvě chyby. Byl to souboj servisů, ale mě ani nemrzí, že jsme na něm trochu zvolnili. Spíše mě mrzí nevynucené chyby. Gratuluji Jihostroji a my si musíme holt zase rok počkat.

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): Zápas se přelíval podle toho, komu šel servis. V tie-breaku rozhodl jeden míč, ale to tak v takto vyrovnaných zápasech bývá.

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Byl to souboj servisů. První set se dařil Karlovarsku, druhý a třetí set nám. Ve čtvrtém nás zase rozstřílel soupeř a tie-break rozhodlo naše eso na 14:12. My se s Karlovarskem známe tak dobře, že oba týmy vědí, že bez rizika na servisu to nejde.

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Karlovarsko nás donutilo jít o level výš. Byla to skvělá reklama na volejbal a my jsme byli asi šťastnější. Musím poděkovat klukům a celému realizačnímu týmu. Zároveň chci říct, že Karlovarsko hrálo výborný volejbal.