Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Hledá se trenér

Budějovický fotbalový klub patří k těm v lize, které mění trenéra minimálně jednou za rok. Pozice hlavního kouče je tady velmi nejistý podnik, do kterého se nikdo moc nehrne.
text: Josef Zeman foto: Marek Podhora
25. Březen 2013 - 11:43

Tak tenhle job je pro hodně silné nátury. Ovšem ještě nikdo tu povahu neměl takovou, aby přežil delší dobu.

Trenér prvoligového budějovického fotbalového celku Dynamo. Dal by se také nazvat člověkem na odstřel.

V letošní sezoně se Jihočechům povedl jeden opravdu velký unikát. Hlavního trenéra vyměnili majitelé už podruhé v sezoně. Na tom by nebylo až tak něco neobvyklého. Překvapil však tah, kdy Miroslav Soukup opustil lavičku jen necelý týden před startem jarních bojů o záchranu. Tohle zatím v samostatné české lize nikdo neudělal.

Rekord držel Karel Marko z Baníku Ostrava, ale s ním jeho majitelé vymetli „až“ v prvním kole soutěže. „Museli jsme udělat nějakou změnu, protože naše výsledky v přípravě nebyly dobré a chtěli jsme dát mužstvu nějaký impulz,“ komentoval situaci generální manažer klubu Jiří Kotrba.

A protože nového hlavního kouče nesehnal, mužstvo převzala dvojice Pavol Švantner – Martin Vozábal, dočasní asistenti. „Nechceme se ve volbě hlavního trenéra ukvapovat, proto si necháváme prostor na to sehnat ho,“ dodal Kotrba s tím, že klidně mohou na lavičce zůstat dva výše jmenovaní. Očekávaný efekt se v úvodu jara nedostavil. Mužstvo prohrálo první tři zápasy.

Více čtěte v aktuálním čísle časopisu Barbar.