Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Fotbalisté Českých Budějovic kousek od návratu mezi elitu

Podzimní zápasový program jihočeských fotbalistů skončil v polovině listopadu po vcelku úspěšném tažení. Hráči, trenéři s celým realizačním týmem a zejména fanoušci se teď budou moci oddat zimním radovánkám či si užívat vánočních svátků. Odměna to bude zasloužená, vždyť pouhé dva body dělí Dynamo od postupových příček. Celý podzim byla chloubou zejména defenzíva.
05. Prosinec 2016 - 11:31

Úvod soutěže z říše snů

Vstup do sezony se hráčům Dynama povedl, dvě výhry si připsal s kluby z východu, když si z výletu do Třince přivezl tři body za výhru 0:2, následně pak na domácím stadionu hned vzápětí porazil 1:0 Vítkovice.

Ve třetím kole s Varnsdorfem sice obrana stále držela svou neprůstřelnost, nicméně v útoku se také hráči nedokázali prosadit, a tak přišla první bodová ztráta za remízu 0:0. Tu ovšem hráči na domácím trávníku hned napravili výhrou 1:0 nad Znojmem a první měsíc tak znamenal zisk 10 bodů. První inkasovanou branku budějovičtí zapsali až v 90. minutě 5. kola na hřišti Sokolova. Branka to však byla vyrovnávací a vzhledem ke krátkému času na zvrat již k další změně skóre nedošlo a přišla tak druhá remíza sezony.

Můj dům, můj hrad

Sílu domácího prostředí s podporou fanoušků na Střeleckém ostrově ukázali budějovičtí v utkání s Ústím nad Labem, které dokázali porazit 2:1. Následný výlet na Hanou však v 7. kole přinesl první utkání bez zisku bodů, když si vloni prvoligová Sigma Olomouc dokázala pohlídat svou tvrz a zvítězit 1:0. Spravení chuti přišlo následně v domácím utkání s Frýdkem-Místkem, kdy stadion v Českých Budějovicích znovu mohl jásat po výhře 3:1.

Prolomení vítězné šňůry s celky z východu přišlo až v utkání s ostravským Baníkem, který ač byl potrestán a hrál před prázdným stadionem, dokázal zvítězit 3:2 a kromě další porážky vstřelil jako jediný Dynamu hned tři branky. Reparát přišel následně proti dalšímu konkurentovi z čelních příček z Opavy, kdy dokázali hráči uhrát cenné vítězství v poměru 2:1.

Houpačka pokračuje nadále

Nevyrovnanost výkonů a zejména střídání bodových zisků s výsledky spíše ztrátovými však pokračovala i po tomto cenném skalpu. Výlet do Vlašimi totiž body po prohře 2:1 nepřinesl, a tak museli hráči proti poslednímu Prostějovu na domácím trávníku znovu naplno bodovat. To se jim výhrou 3:0 podařilo, jenže vzápětí opět ztratili po bezbrankové remíze z Pardubic.

V závěru sezony již Jihočechy pasovaly sázkové kanceláře jako bet365 do role favorita, což v utkání na hřišti Táborska hráči při výhře 0:1 potvrdili, aby hned následně doma proti Žižkovu drtivou závěrečnou čtvrthodinou dokázali i Pražany vyprovodit ze Střeleckého ostrova bez bodu po výhře 2:0.

Satisfakce z úspěšně zvládnutých prvních vzájemných duelů však v posledním kole mírně pokazila odveta proti Vítkovicím, které doslova za pět dvanáct dokázali brankou v první minutě nadstavení vyrovnat na 1:1 a obrat tak budějovické o post na výsluní, který jim v dohrávaném utkání sebral ostravský Baník, který dokázal jako vůbec první tým soutěže porazit do té doby suverénní Sigmu a poskočit tak na druhou příčku. V součtu však Dynamo dokázala získat jedenatřicet bodů, což je jen díky horšímu skóre řadí aktuálně na čtvrtou příčku v tabulce druhé nejvyšší soutěže.

O dva body pak drží postupovou příčku ostravský Baník, další 4 body navrch má pak letos bezkonkurenční olomoucká Sigma, která ukázala, že to s návratem mezi elitu myslí upřímně. Právě Hanáci jsou jediní, kteří dokázali udržet počet obdržených branek na jednociferném čísle, druhé nejnižší číslo 11 pak svítí u černobílých barev Budějovic. Mnoho tedy nechybí k návratu Dynama mezi elitu, nezbývá než věřit, že přes přestávku hráči doplní energii a v jarních bojích opět půjdou vstříc prvoligové účasti.