Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Vltava ožije. Už potřetí

Audiovizuální festival na vodě VLTAVA ŽIJE naváže na předchozí dva ročníky a přiveze do jihočeské metropole další nevšední zážitek. Loni se festival doslova popral s ŽIVLY, a to jak s těmi skutečnými v podobě povodní, které málem zapříčinily zrušení akce, tak s těmi symbolickými, o kterých loňský audiovizuální příběh vyprávěl.
14. Srpen 2014 - 13:47

Festival si loni nenechalo ujít několik desítek tisíc diváků. I letos se mohou těšit na další řádění audiovizuálních živlů nad hladinou řeky Vltavy. Pořadatel festivalu agentura Art4promotion naplánovala letošní termín v Českých Budějovicích na pátek 5. září. Prostor náplavky pod Dlouhým mostem se tento den opět zaplní atraktivním programem. Během dne si přijdou na své hlavně rodiny s dětmi, odpoledne a podvečer se odehraje hned několik koncertů, kdy nebude chybět ani koncert filharmonie, který měl loni u diváků velký ohlas. Večer vyvrcholí velkou audiovizuální show, jejíž součástí bude projekce do velkoplošné vodní stěny, prostorová laser show, akrobatická vystoupení, originální scénické prvky, pyrotechnické efekty, ohňostrojová show a další multimediální prvky.  
Návštěvníci festivalu se mohou těšit na řadu novinek, které v tuto chvíli organizátoři ještě nechtějí prozrazovat. „S originálním konceptem audiovizuálního festivalu na vodě jsme přišli před dvěma lety. Velmi nás těší, že si festival za tak krátkou dobu dokázal získat tisíce příznivců po celé republice. I letos se budeme snažit přinést divákům výjimečnou podívanou. Propojením originálních scénických prvků a nejmodernějších audiovizuálních technologií chceme vytvořit nevšední zážitek,“ říká jednatel pořádající agentury Art4pormotion a dramaturg multimediální show Rudolf Střítecký. I letošní pokračování nabídne divákům řadu nových audiovizuálních prvků.
Součástí festivalu je 3. ročník Setkání jihočeských dětských domovů. „Naše agentura má vlastní nadační projekt Art4kids, který ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové dětem již více než 10 let podporuje jihočeské dětské domovy a pěstounské rodiny. Nejen dobrou náladou, ale i svým vlastním programem náš festival obohatí desítky těchto dětí,“ dodává PR manažer projektu Igor Mahal.
Tradičním hostem akce bude i Dětský domov Žíchovec, jehož děti v minulém ročníku návštěvníkům zatancovaly, zazpívaly a nabídly vlastní keramické výrobky, o něž byl obrovský zájem.
„S agenturou Art4promotion spolupracujeme už dlouhou dobu a musím říci, že všechny akce agentury, nejen ty medializované, jsou pro náš domov velkým přínosem. Na setkání se zástupci z jiných dětských domovů a pěstounských rodin se i letos velmi těšíme,“ říká ředitel DD Žíchovec Josef Pekier.
Na dětské odpoledne naváže podvečerní program, který nabídne koncerty oblíbených kapel. V předchozích ročnících vystoupila zpěvačka Klára Vytisková se skupinou Toxique, houslista Michael Hejč, Prague Conspiracy v čele s českobudějovickou rodačkou Anetou Galisovou, kapela Wohnout, ale také Jihočeská komorní filharmonie se sólistou Bohoušem Josefem, která nabídla divákům nevšední hudební zážitek.
Festival VLTAVA ŽIJE 2014 začíná psát své další pokračování a organizátoři věří, že jeho součástí budou i tisíce spokojených diváků. Vstup na akci bude stejně jako v předchozích ročnících zdarma. Především díky Jaderné elektrárně Temelín ze Skupiny ČEZ, která je generálním partnerem festivalu.
Více informací o 3. ročníku audiovizuálního festivalu na vodě VLTAVA ŽIJE se dozvíte na oficiálních stránkách projektu: www.vltavazije.cz.