Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Trochu jiná BESEEDA – už 30. května

Je na čase udělat akci, která tady není, ale bude. Co když to není klasické podium, nepříjemní sekuriťáci a klobásy u stánku? Co když to není jen hudební akce? A co když je to série kulturních akcí, která v lidech zasazuje semínka? S takovou vizí se pustili kluci z Poolina Creative Crew do pořádání nového, unikátního festivalu. Jmenuje se BESEEDA a startuje už 30. května ve čtyři odpoledne.
05. Květen 2015 - 19:41

„BESEEDA je venkovní akce nového druhu. Prozatím na krásném místě v budějovické Besedě, ale kdoví kde zasejeme příště. Postupně se můžete těšit na funky edici, dance music edici nebo divadla, bude toho opravdu spousta,“ říká jeden z organizátorů, Michael Říha.

V českých zemích je podle nich obrovský počet lidí, které baví festivaly. Jen málo akcí má ale hlubší poslání nebo originální koncept. Kde jinde by proto mohla vzniknout nová kulturní tradice než v areálu Besedy, kde se psaly dějiny Budějovic! Akce s názvem BESEEDA chce oslovit hlavně Budějčáky ve věku od 18 do 32 let a starší generaci, která ale zůstala duší mladou. A o co přesně půjde? V 16 hodin začne program přednáškou Vladimira 518 na téma Městské kmeny. Zhodnotí stav městských subkultur a jejich historický vývoj, součástí bude – jak jinak – beseda. V 17.30 vystoupí českobudějovická taneční parta Budside se svým freestyle superjamem přímo mezi návštěvníky a v 18.00 začne koncert zbývajících členů rapové bandy PSH – Oriona a DJe Mike Trafika, které ještě doplní James Cole. Na vrchol, koncert budějovických zvířat, kapely Pub Animals, připraví diváky DJ Ramel.

Parkoviště Besedy také zaplaví barevné papírové lampiony, které vyvolají příjemnou atmosféru a navíc zajímavě osvětlí prostor. Základním stavebním prvkem například barů bude bambus, také uvnitř bambusových tyčí budou světla, stejně tak se rozsvítí stromy na parkovišti Besedy. Světlo vůbec bude významným prvkem celé akce. „Protože navazujeme na výročí 750 let města, chceme promítat na stěny starou podobu areálu Besedy nebo nejstarší dochované fotografie Budějovic a propojovat tak současnost s minulostí,“ doplňuje organizátor Pavel Podruh.

Mediálním partnerem je časopis Barbar – na našem Facebooku můžete v květnu soutěžit o celkem deset volných vstupenek. Více informací o projektu najdete na Facebook.com – Beseeda Edice 1.