Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Rachot hrnců vystřídají retrohity! Posedmnácté a přesto poprvé

A že to tu dlouho nebylo! Puntíky, mávátka, praporky, kšiltovky, montérky! Holky v sukních a podpatcích, kluci ve slušivých šusťákovkách. V sobotu 7. listopadu vypukne už sedmnáctá Retroparty České Budějovice!
Šárka Kotzinová
02. Listopad 2015 - 09:59

Organizátoři ani letos nelenili a pro milovníky retra nachystali parádní novinky. Tou největší je tento rok bezesporu „zbrusu nový“ prostor pro tuhle bláznivou party. Těžko si v Budějcích představit víc retro místo, než je bývalá tovární hala smaltovny Sfinx. Zavála na vás při těchto slovech nostalgie z hrnců, podle kterých vás maminky a babičky stříhaly? Tentokrát se ale není čeho bát. V těchto prostorách, kam jste mohli zavítat již při Majálesu, se bude letos jen a jen pařit, nikoliv vařit ani stříhat vlasy! Staré hity 50. až 90. let se budou linout z repráků přímo od retro DJs Petra & Vojty.  

„Tahle retroparty bude speciální hlavně tím, že se odehraje v unikátních prostorách, ve kterých vidíme velký potenciál. Když jsme se dozvěděli, že se zde plánuje rozjet první industriální prostor v ČB, hned jsme se tam jeli podívat a měli jasno! Budějce potřebují zase trochu nakopnout a nechat ladem tohle skvělé místo by byla škoda. A tak jsme opět, po čtyrech letech, na začátku něčeho nového. Budeme rádi, když dorazíte i vy a okusíte tu jedinečnou atmosféru, která báječně koresponduje s retroparty,“ líčí Petr Klika.

V pořadí již sedmnáctá retroparty s tak trochu symbolickou číslovkou se ponese v duchu dělnické třídy, a proto byste neměli doma zapomenout na montérky, kšandy a hlavně budovatelské odhodlání. Prostory bývalé smaltovny nabízí kapacitu zhruba pro čtyři stovky návštěvníků. Ani přesto si ovšem nezapomeňte obstarat lístky na Retroparty v továrně. Nejedná se ale o žádné podpultové zboží a zatím je bez problému dostanete v baru Horká Vana a Stone's Bar tradičně za rovných sto korun. „Nově jsme umožnili i online prodej přes portál GOOUT.cz,“ dodává Petr Klika.

Pokud však chcete vyhrát vstupenku na Retroparty v továrně zdarma, časopis Barbar pro vás má soutěž o tři lístky. Stačí správně odpovědět do pátku na otázku: Z jakého filmu vybrali kluci svou parodovanou scénku ve video pozvánce na Retroparty v továrně? Odpovědi posílejte na barbar@casopisbarbar.cz!