Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Předvánoční setkání nad knihou - multiautogramiáda jihočeských spisovatelů

Osm jihočeských autorů představí tradiční předvánoční multiautogramiáda, která se uskuteční ve čtvrtek 7.prosince od 16.30 hodin v českobudějovickém knihkupectví Kanzelsberger v Kanovnické ulici. Knihkupectví tuto vždy bohatě navštěvovanou akci také připravilo společně s Jihočeským klubem Obce spisovatelů. A to již pošesté.
04. Prosinec 2017 - 17:45

V uvedeném případě však nejde jen o obvyklou prezentaci knižních novinek a regionálních spisovatelů, ale o nabídku přitažlivě zkomponovaného programu s hudebními vstupy a zajímavostmi o knižních novinkách i jejich tvůrcích. I tentokrát se budou návštěvníci moci setkat s osvědčenou sestavou renomovaných spisovatelů, jako Jan Bauer, František Niedl, Ladislav Beran, Jaroslava Pixová, Hynek Klimek. Nováčky na této scéně ale nejsou ani Dalibor Vácha či Jan Štifter z mladší generace. Ovšem poprvé po jejich boku stane Marek Kos, sedmnáctiletý student, který se pochlubí svou knižní prvotinou. Ukázky z muzikálu Strašák v podání zpěvačky Romany Rédlové a hudebníka Johnyho Vavrušky ze ZUŠ Vodňany vytvoří příjemné předěly mezi bloky s mluveným slovem, uváděným novinářkou a spisovatelkou Hankou Hosnedlovou. Speciálním bonbonkem letošní multiautogramiády pak nesporně bude slavnostní předání certifikátu Agentury rekordů Pelhřimov za největší počet vydaných knih jedním autorem, který převezme pilný vodňanský spisovatel Jan Bauer. Připravená pro tento podvečer jsou i dvě další překvapení, a to ceny udělované přímo knihkupectvím Kanzelsberger v kategorii nejprodávanějšího jihočeského autora a nejprodávanějšího knižního titulu za letošní rok.

„Na tuhle předvánoční akci se vždycky velice těším. S Obcí spisovatelů spolupracujeme sice i při dalších projektech, ale multiautogramiáda je takovým přitažlivým, živým vyvrcholením roku. Přistoupili jsme k tomuto pořadu s tím, abychom čtenářům přiblížili jihočeské spisovatele, upozornili na jejich tvorbu v různých žánrech – od detektivek přes populárně naučné až po dětské tituly, a mimo jiné nabídli také inspiraci pro vánoční dárky. Věřím, že i letos bude zájem a návštěvnost tak vysoká jako v předchozích letech. Lidé rádi vidí ty, kteří jim připravili hezké chvíle nad knihou, s potěšením si s nimi popovídají a rozhodně stojí i o podpisy do zakoupených knih,“ konstatoval Petr Pistulka, vedoucí Domu knihy Kanzelsberger, díky němuž se multiautogramiádový projekt zrodil. (h)