Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

PechaKucha Night 19. května už potřetí v Budějovicích

Do třetice, ale určitě ne naposledy. V to doufají organizátoři a příznivci nezvyklého formátu, kdy se v šesti minutách plně odprezentuje mluvčí a tak to jde desetkrát po sobě. Řeč je o třetím dílu PechaKucha Night České Budějovice, který se uskuteční už 19. května od 20:20.
12. Květen 2016 - 13:52

Organizátoři se pokaždé snaží najít nový, neobvyklý a originální prostor s velkým potenciálem, který je zároveň tak trochu nekonformní. Tentokrát těmto účelům poslouží jedna ze starých nádražních hal situovaná v prostorách nákladního nádraží v Českých Budějovicích. Úplně první PKN se konala v prostorách bývalé továrny na hrnce, ve Sfinxu. Druhý díl pak přivítalo depo dopravního podniku České Budějovice. Tentokrát to bude nejblíže centru.

Další neobvyklostí této události bude počet účinkujících. Standardně jich je deset. Tentokrát mají ale Budějovice pro své obyvatele malý dárek v podobě jedenáctého vystupujícího. Po dvou úspěšných večerech, kdy vystoupili například kavárník Ondřej Kobza, tatér Ondrash, výtvarnice Kateřina Šedá nebo bezdomovec Mojmír se návštěvníci mohou opět těšit na celou plejádu známých ale i méně známých jmen, ne však nezajímavých. Cílem totiž není představovat pouze „celebrity“ ale lidi, kteří prostě dělají svou práci – dobře, jinak, s radostí, neotřelým pohledem na věc a nadhledem. S lidmi, kteří se nebojí experimentovat a podělit se o své zkušenosti. Na třetí PKN ČB se tak můžete potkat se syrským lékařem Mansourem Al Rajabem, který již není ve své rodné zemi vítán. Vystoupí Petra Notová – dobrovolnice v africké škole Kejdum Keku, kam odjela s malým dítětem, architekt Pavel Nasadil – držitel loňské ceny Grand Prix za architekturu, Máša Dudziaková, kterýá pohovoří o modifikaci těla ve spojení s technologiemi, ředitel Jihočeského Divadla Lukáš Průdek, zpívající kuchař Kittchen, tanečnice a bloggerka Hana Kupková nebo Lucka Bílková s Marcelou Macháčkovou promluví o tom, jak se dělá největší budějovický festival na světě.

Každý účastník bude mít standardně 20x20 sekund na svou prezentaci a je jen na něm, jak s časem naloží. Po dvou hodinách, mezi nimiž bude samozřejmě přestávka na občerstvení, tradičně následuje after party s DJs. Vstupenky na akci jsou k dostání na CB systému nebo na místě za 150,-.

Rozměr Pecha Kucha má své prvopočátky v Japonsku, kde s ní jako první přišli architekti Astrid Kleinová a Mark Dytham z tokijského architektonického studia Klein-Dytham Architecture. Pecha Kucha znamená ve volném překladu tlachání. V České republice se v současné době „tlachá“ v Praze, Plzni, Ostravě, Brně a v Českých Budějovicích. 

 

Událost na facebooku: ZDE

Vstupenky můžete koupit  ZDE