Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Osmou Andělskou aukci pro Arpidu podporuje i Jágr

Tradiční jihočeská charitativní aukce získala letos jako patrona pro jeden z obrazů slavného hokejistu Jaromíra Jágra. Kolik se podaří vybrat ve prospěch centra Arpida tentokrát? Charitativní Andělská aukce se uskuteční v pondělí 14. prosince v DK Metropol v Českých Budějovicích
09. Prosinec 2015 - 10:06

Během tohoto večera budou obrazy vytvořené žáky arteterapeutického ateliéru centra Arpida draženy zájemcům. Každý obraz má název, vyvolávací cenu a svého patrona například z oblasti kultury, politiky, podnikání nebo sportu. K aukci je vydán aukční katalog. Úspěšný dražitel platí částku za vydražený obraz po skončení aukce přímo ekonomovi centra Arpida.

Jaromír Jágr si jako patron vybral obraz s název Narodil se Ježíšek, radujme se. Autorem je žák arteteraputického ateliéru centra Arpida Vojtěch Janča.

„Jaromír Jágr si tento obraz vybral sám, vzhledem k tomu, že je věřící člověk, zvolil si právě tuto tématiku. Obrázek je již zarámovaný a bude vystavený v Galerii Mariánská “ upřesnila organizátorka Barbora Povišerová. Jágr také dodal textový komentář k obrázku do aukčního katalogu. „Pro nás je podpora takového slavného jména určitě velkým přínosem. Díky němu se dostane aukce do podvědomí široké veřejnosti a určitě se najdou další a noví příznivci této akce, kteří se samotné aukce rozhodnou zúčastnit. Již tímto nám slavný hokejista pomohl.“ uvedla za akci Martina Povišerová.

 

Výstava obrazů osmého ročníku charitativní Andělské aukce.

Osmadvacet obrazů letošní charitativní Andělské aukce je k vidění od 25. listopadu do 13. prosince v Galerii Mariánská v Českých Budějovicích.
U každého obrazu je uvedený jeho patron, vyvolávací cena a název.

„Návštěvník má možnost vidět obrazy, které jdou do letošní aukce, a třeba si i najít svého favorita. Výstava je také koncipována jako ohlédnutí za předchozími ročníky aukce, se všemi  skutečnostmi, co se při organizaci takové akce někdy vyskytnou. Třeba v  jednom ročníku nám prasklo sklo u obrazu před samotnou dražbou, v dalším ročníku se nám jeden obraz na několik hodin záhadně ztratil, těch příběhů je za ta léta mnoho,“ uvedla organizátorka Martina Povišerová.

Vstup  je zdarma a veřejnosti  přístupný, pondělí až neděle od 10:00 do 18:00 hodin.

Galerie Mariánská České Budějovice
Pražská třída 1, České Budějovice
Obrazy, co jdou do letošní aukce, můžete vidět na webu www.andelskyvecer.cz  a na facebookové stránce https://www.facebook.com/andelskaaukce/