Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Co mají společného kvantový fyzik a rocková kapela? Obojím vás provede výstava malířky Sarah I. Avni na zámečku Poříčí v Boršově nad Vltavou

Ve dnech od 8. srpna do 7. září si můžete dopřát návštěvu zámečku v Boršově nad Vltavou u Českých Budějovic, kde se koná výjimečná výstava uměleckých děl malířky Sarah I. Avni. Díla vizuálně zprostředkovávají principy fungování a ovlivňování realit.
tisková zpráva
03. Srpen 2020 - 10:51

Obrazy plné pozitivních vibrací a metafyzických námětů, které mluví jazykem duše, přitáhly již před časem pozornost světoznámého kvantového fyzika českého původu prof. Jana Raka. Fyzik a malířka našli mnohé paralely ve své práci, a tak bylo jen otázkou času a příležitosti, kdy je budou moci sdílet s publikem. Výstava bude proto nestandardně zahájena přednáškou pana profesora na téma tvoření reality na základě výzkumu v kvantové fyzice.

Celé zahájení výstavy nabije energií koncert slovenské kapely INSIDE v zámeckém parku. Rocková kapela, které hudební kritici předpovídají zářivou budoucnost, nasbírala již několik hudebních ocenění. U příležitosti vydání jejich posledního CD s názvem Čas vytvořila Sarah speciální kolekci obrazů, které jsou inspirované jejich muzikou a vizuálně umocňují jejich vybrané koncerty.

Tuto příležitost, spojení kvantového fyzika a rockové kapely, se podařilo zorganizovat díky komunitnímu centru Na zámečku a jejím majitelům, kteří během několika let vybudovali z trosek zámku Poříčí prostor pro kulturní a společenské akce a dali mu nový život. Komunitní centrum pravidelně pořádá různé výstavy, kurzy a přednášky, vše s filozofií puštění radosti do života.

Výstava obrazů bude v boršovském zámečku otevřena pro veřejnost každý den v době od 13:00 do 18:00. V případě vážného zájmu o účast na slavnostní vernisáži nebo o poskytnutí dalších informací, prosím kontaktujte autorku: art@sarahavni.com / www.sarahavni.com, nebo navštivte stránky komunitního centra Na Zámečku www.jozefinalidem.cz.

 

Sarah I. Avni

Malířka slovenského původu vystudovala umění v Čechách a nyní má za sebou bezmála 100 výstav od Asie přes Moskvu, evropská města až po New York či Washington.

Sarah vychází při své tvorbě z východní filozofie pozitivní energie. S barvami a symboly pracuje jako s jazykem, kterým mluví duše. Její díla se nacházejí v mnoha krajinách světa a mají sběratelské kvality.