Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Budějovický Majáles má občanku

Tradiční jarní studentský festival Budějovický Majáles letos oživí krajské město už popatnácté. Za ta léta k sobě připoutal desetitisíce lidí na straně účastníků a stovky organizátorů. Symbolizuje bezprostřednost, mládí, ale i čistou radost ze života. V týmu festivalu dnes stojí i dvacetiletá Karolína Krupauerová, která s Majálesem spojila nejen téměř celé své středoškolské studium, ale i vlastní profesní směřování.
Petra Vicková, Foto: Milan Havlík
15. Květen 2018 - 08:44

Karolíno, v týmu organizátorů pracujete jako marketingová ředitelka a tisková mluvčí, začínala jste už v druhém ročníku Česko-anglického gymnázia...

Ano, k festivalu jsem se dostala už ve druháku, vždycky mě fascinoval. Šlo o to, že lidé jen o pár let starší než já byli schopni vymyslet a zajistit fajn program pro své studentské kolegy, nadchnout celé město a přivést život tam, kde byste ho nečekali. Také šance nést odpovědnost za svůj úkol se prostě mnohým teenagerům nepodaří. Člověk v šestnácti musí najednou samostatně uvažovat, improvizovat, dodržovat termíny a dané sliby. Může si vlastně vyzkoušet, jak to bude jednou třeba v zaměstnání vypadat. A já se v tom našla. Nejdříve jsem měla na starosti program v Českém rozhlase České Budějovice a pak jsem přestoupila do marketingového týmu.

Festival se vás letos dotýká přímo osobně.

Letos budu mít květen opravdu nabitý, protože kromě pořádání Majálesu budu i maturovat. Dokonce jsem ve škole požádala, abych mohla jít na zkoušku jako jedna z prvních a mohla se pak festivalu plně věnovat. Doufám, že se tedy obojí podaří. Ta osobní rovina spočívá hlavně v rozhodnutí, čemu se věnovat po maturitě. Původně jsem chtěla jít studovat do zahraničí, ale hlavně díky zkušenostem z organizačního týmu tady prostě chci zůstat a jít studovat komunikaci, PR a marketing. Získala jsem sebevědomí a chuť to zkusit.

Poprvé se na Budějovický Majáles konal v roce 2003. Dotkne se nějaká část programu i tohoto výročí?

Ano, ta patnáctka se bude hodně připomínat a komunikovat přes média. Je jasné, že když se ohlédneme, je to fakt velký kus historie a nepřehlédnutelný kus práce. Z jednodenní akce je událost na pět dní, celé město tím žije. Rádi bychom pozvali i bývalé organizátory, je jich celá řada. Uvědomte si, že každý ročník připravuje tým zhruba sedmdesáti lidí. Někdo má na starosti program, další marketing, fundraising, jednání s úřady, produkci. A s přípravou se začíná prakticky po skončení předchozího ročníku, pak postupně zhruba od konce prázdnin a následně intenzivněji od ledna. Ti lidé za sebou zanechali hodně energie. A je vidět, že si tuhle posedlost nesou dál. (...)

... CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE V KVĚTNOVÉM ČÍSLE ČASOPISU BARBAR!

 

Na stáncích v prodeji za 49 Kč!

Elektronická verze ke stažení za 35 Kč na Alza.cz!

Roční předplatné je možné pořídit ZDE - 10 čísel (včetně letního a zimního speciálu) za 390 Kč!

 

Budějovický Majáles 21.–25. května 2018

PONDĚLÍ

Promítání: Pražské jaro

Pouliční program: Graffiti session

Divadlo: Rezidentura

Hudba: The Drain (akusticky), FVTVRE

ÚTERÝ

Rodinné odpoledne na Sokolském ostrově

Divadlo: This is (not) Europe

Hudba: Kittchen with Aid Kid

Promítání: Loving Vincent

STŘEDA

Piknik na Sokolském ostrově

Skate contest na Piaristickém náměstí

Autokino: KOUŘ

Hudba: Seargeant Jammer, Ghost Of You

Divadlo: Ufftenživot: Keep Calm

ČTVRTEK

Jarmila Štuková – beseda s fotoreportérkou a dokumentaristkou

Hudba: Donnie Darko, Pilot Season

Debata o kulturních prostorech v Českých Budějovicích

Studentský DJ’s battle

PÁTEK

Průvod středních škol

Královská disciplína

Open air na Sokolském ostrově:

Fred Madison

Kool-Aid

Silver Springs

Živé Květy (SK)

If Anything Happens To The Cat (B)

Cold Cold Nights

Leyya (AT) – vystoupí za podpory Rakouského kulturního fóra

WWW + Fajt

Vees

Too Many T’s (UK)

Gudrun Von Laxenburg (AT) – vystoupí za podpory Rakouského kulturního fóra

Ventolin