Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Bude kino!

Je to tu! Kina se otevřela, a tak se snad pomalu vrátí do sedaček i diváci. A rozvolnění konečně odšpuntuje také příval nových filmů, s jejichž premiérami distributoři logicky otáleli. Na plátnech uvidíme třeba oceňované domácí dokumenty Nová šichta nebo Alchymická pec o našem světově nejznámějším filmaři Janu Švankmajerovi.
Pavel Horáček
26. Červenec 2021 - 08:40

Do kina ale budou asi táhnout spíše filmy, které svým charakterem kino vysloveně vyžadují. Což by mohl být případ snímku První kráva, kritiky vysoce ceněný antiwestern americké nezávislé režisérky Kelly Reichardt. Nebo nejlepšího filmu podle letošního rozhodnutí americké akademie – Země nomádů, s vynikající Frances McDormand v hlavní roli. Tichým místem bylo donedávna vaše oblíbené kino, od června tu ale poběží druhé pokračování stejnojmenného a nebývale úspěšného hororu.

Co drželo kinaře vždycky nad vodou, a nebude tomu určitě jinak ani toto postpandemické léto, byl český film. Těšit se můžeme na nový film Chyby Jana Prušinovského. Po seriálu MOST! dokončil (pro letní kina ideální) vztahovou romanci. Od svého prvního traileru vyvolává očekávání také Mstitel, coby hodně „ujetá“ komedie s herci jako Dušek či Čtvrtníček. O diváky nebude mít pravděpodobně nouzi ani adaptace Prvok, Šampón, Tečka a Karel, kterou režíroval sám autor předlohy Patrik Hartl. A během léta se premiéry dočká třeba také režijní debut Michala Suchánka, komedie Večírek, nebo životopisný Zátopek Davida Ondříčka.

Nechť dlouho spící světlo projektoru za utichajícího šeptání lačných diváků opět pronikne tmou! A nic už se na tom nemění…

... CELÝ ČLÁNEK NAJDETE V LETNÍM ČÍSLE ČASOPISU BARBAR!

 

Letní číslo časopisu Barbar v prodeji na alza.cz!

Předplatné můžete zakoupit na send.cz