Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Balík z Hostu

Skvělé novinky poslalo do světa nakladatelství Host Brno...
22. Leden 2019 - 15:57

Skvělé novinky poslalo do světa nakladatelství Host Brno. Svými povídkami letos exceluje Lidmila Kábrtová, její kniha Místa ve tmě zaujme i čtenáře, kteří se povídkám programově vyhýbají – autorka je spojila do logického celku, takže vypráví jeden příběh v několika epizodách. Je to příběh lidí, kteří se potkávají na ulici, v hale vlakového nádraží nebo u vody. Mají společné prožitky, stejnou chvíli rozlomili do několika vlastních okamžiků, sugestivních vzpomínek, nezaměnitelných pocitů. Sdílejí svá vlastní místa ve tmě, na ostatní nevidí, ale vědí o nich, chtějí jim něco vyprávět, ale raději to za ně řekne Lidmila Kábrtová.

Pak je tady Běsa Dity Táborské, navazující na Malinku. Romány spojují témata rozkolísaných vztahů, nefunkčních rodin a touhy po normálnosti. Uprostřed toho stojí zraněné děti, oběti rodičů, kteří se v klíčový okamžik nedokázali nebo nemohli rozhodnout správně, a jejich potomci podvědomě opakují chyby svých předků. Malinka a Běsa jsou ve své podstatě jednou knihou, postupně dávkovanou. Zapadají do sebe a žijí vedle sebe v symbióze, po které jejich hrdinové marně touží.

Dětské čtenáře překvapí Mapy: Atlas světa, jaký svět ještě neviděl. Soubor obsahuje nejen základní geografické informace, ale stává se průvodcem po jednotlivých státech, představuje nejvýznamnější osobnosti, tradice i národní pokrmy, to vše jednoduchou formou, kterou si děti oblíbí. Obrázkové putování po dvaačtyřiceti zemích a šesti kontinentech na jednapadesáti dvoustranách s nádherně zdobenými okraji připomíná mapy dávných objevitelů a mořeplavců.

 

Zimní speciál na stáncích v prodeji za 49 Kč!

Elektronická verze ke stažení za 35 Kč na Alza.cz!

Předplatné je možné pořídit ZDE - 10 čísel (včetně letního a zimního speciálu) za 390 Kč!